søndag 14. august 2011

HKENN - og ukas arbeid B

Skal prøve å oppdatere helt kort hva vi har gjort på kurs i uka som gikk! Har hatt et flott lag med to flatter ( inkl. Zulu), en labrador, tre schæfere og instruktøren hadde med seg en BC. Instruktør Einar og instruktørelev Susanne var helt toppers hele uka, kjempe masse kompetanse, herlig humor og masse flott veiledning under treninga! Eierne som eide hunden var også en herlig gjeng! Rett og slett ei meget fin uke!

Instruktørene våre

Vi har startet opp kl. 08:30 og har ikke vært ferdig før 17-18 tida hver dag!


Søndag : Avreise fra Tana kl. 08 med Camilla for så å haike med Britt-Mari fra Karasjok. Hadde en stopp i Levajok hos Molle og par kaffekopper før vi kom oss avgårde. Møtte Britt-Mari i Karasjok litt forsinka, men kom oss avgårde ca 11.
Var framme på Helligskogen kl. 17:15, da har vi tatt det rolig og pent, luftet hunder og spist middag på veien. Kjempe koselig å treffe gamle og nye venner:)

Mandag: sporoppsøk og  et spor på 250 m med 2 gjenstander og slutt, var forholdsvis ferskt spor, men det gikk bra.Husker ikke helt hva vi gjorde resten av dagen, men tror vi gikk spor...;)

Tirsdag: Starta dagen med å gå et spor som skulle være 500-600 m, parallellspor ( 6 hunder på fjellsiden) med terrengskifter, blandt over ei tørrlagt elv med store steiner, 2 gjenstander og slutt. Så gikk vi patruljegang med der det var utlagt to gjenstander og en figurant. Zulu meldte på ene veska og apporterte en bag og fant figuranten.
Sporet gikk vi etter ca 5 timer, det gikk VELDIG bra! Zulu fant  alle gjenstandene, hadde et lite sportap etter steinene, men tok seg inn og gikk fint til slutten! PERFEKT!:) Trodde en liten stund at vi hadde tatt naboen sin slutt, men det hadde vi ikke. Gikk på slutten av dagen et spor på 150 m som skulle ligge over natten.


Zulu ligger å venter på neste oppdrag

Etter middag tok jeg med meg Jeanette/Ask og Karoline/Ilik for litt jakttrening. Vi hadde jo tross alt fått en hareunge som måtte bøte med livet under treninga på fjellet.


Flinke Grim


Flinke Pia

Lufsa, meget fin schæfer!

Slik døde hareungen

Perfekt til jakttrening!

Quantos

Måtte ta oss noen pauser og vente på at reinen skulle flytte seg fra feltet vårt!


Flinke rein, finner nye områder!




Therese og Lufsa


Jakttrening fra" fritida" vår



Zulu og meg

Jeantte og Ask

Ilik venter på tur


Super Ilik!

Super Zulu


Onsdag: Startet dagen med å gå det nattgamle sporet som var ca 17 t. Dette sporet skulle vi ta med sporoppsøk. Gjett at Zulu var dyktig! Tok et flott sporoppsøk og hun gikk kjempe bra, men gikk desverre over gjenstanden, det var en liten  grønn donald frisbee, den har tydeligvis liten fert for hun gikk rett over den omtrent. Men foruten om det var det knallbra arbeid!
Fikk prøv oss på melding på gjenstand igjen, det var ikke så lett. Zulu syns at når man tar melding på gjenstand ut av sammenhengen med rundering så visste hun ikke helt hva hun skulle. Man kan jo like godt apportere de trodde hun... Så der må det generaliseres.
Vi fikk så gå et nytt spor, denne gangen kryssa parallellspor, som skulle gåes som et forfølgelsesspor. Vi skulle gå 3 hunder på hvert lag og sporet var 3 km og ca 2 t gammelt.  I sporet var det 9 gjenstander og en slutt. Jeg skulle gå med Christer/Heidi og Arne/Quantos ( begge hundene er schæfere), jeg var tøff i trynet og syns jo at dette må være en konkurranse, første laget til slutt med flest gjenstander. Dette var rett og slett kjempe moro måte å gå spor på, hundene imponerte stort. Vi startet på rekke med Christer/Heidi som første ekvipasje i sporet og vi ( jeg /Zulu) som siste, Utrolig moro! Der de to sporene krysset hverandre var ingen problemer for hundene og vi byttet om vi mistet sporet eller kom til en gjenstand. Vi kom først til slutten og hadde alle gjenstandene pluss slutt:) Slett ikke verst!;) "Taper" laget måtte sponse oss en øl:) Kjempe moro rett og slett!:) 

Zulu og figurant Elisabeth som sitter i en vanndam..:)


Torsdag: Øvelse med teigsøk og rett og slett ut å finne forsvunnende ungdommer. Etter en del gåing og trøbbel med mine GPS ferdigheter så fant vi Britt-Mari i teigen. Zulu måtte over en liten elv for å komme helt til henne med det gikk bare godt. Full fart til figuranten, ta opp meldinga og kryssa elva igen tilbake til meg. Hadde visst litt trøbbel med å komme seg opp fra elva og på land når hun skulle til meg, men etter litt slit så kom hun seg opp:) Moro!
Hele laget mitt var så figuranter for det andre B-laget og jeg fikk gå i en teig langt opp på fjellet med god utsikt over naboteig og innover i fjellet. Så både bærplukkere, masse rein og når Britt-Mari og Nuffe kom  i naboteigen og når de gjorde funn på Ann Berit. Jeg ble funnet av Karoline og Ilik, fin melding og fin hund!:) Etter øvelsen fikk vi være med å se på 6 feltsøk. Moro å se, Jeanette og Ask imponerte stort! Flinkingan! Gikk etterpå tur med tur med Ann Berit/Pia og Therese/Lufsa.




Fredag: Rundering og vi fikk prøvd oss på lyttepost som vi skal i gjennom på B- ukas arbeid. Zulu syns det var litt rart opplegg, men kom seg nå omsider til figuranten. Hun syns visst ikke i starten de var helt vits å løpe ut til folk som ropte i skogen.
Zulu fikk også et lite minifeltsøk, da Susanne hadde mistet sin lille kong i skogen, flinke Zulu fant den:) Moro!
Runderinga gikk ganske bra, fikk med oss en del tips til videre arbeid hjemme!


Siden jeg ikke fikk med meg avslutningfesten så måtte hadde vi i laget en koselig avslutning for meg, der jeg fikk diplom, blåboka med noen flere godkjent kryss i og sølvmedaljen for bestått klasse B! 

Lørdag: Siste kursdagen gikk jeg glipp av pga bryllup i Tana. Starta kl. 5 fra Skibotn og  kom vel fram i god tid før vielsen.

Tusen takk til Christer som jeg fikk haike med under uka, og selvfølgelig Britt-Mari og Camilla som ordna bil slik at jeg skulle komme hjem til bryllup. Jentene fra Tana er i allefall positive og veldig løsningsorienterte! :) Herlige jenter!:)

Zulu og jeg fikk haike med Christer/Heidi ut i feltet!

Da er det bare å se opp og fram og ta tak i alt som vi skal jobbe mot til A! Spennende år i vente, ekstra morsomt er det av vi faktisk er 3 i Tana som jobbe mot A!






1 kommentar:

Ann-Kristin & jentene sa...

Skjønner at dere har hatt en supermorsom uke, gratulerer så mye med bestått B!!!!

Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)