tirsdag 19. april 2011

Trening og påskekos

Opp tidlig (sånn i 7- tida),  var en hund som måtte ut.. Veeeeeldig tissatrengt! Sto like godt opp, slapp ut hester og begynte å måkke. Kjørte Håkon på jobb kl. 8, dro hjem spiste frokost og rydda litt (igjen) og satt hundetepper til vask.  Mata hunder og funderte litt på ka æ skulle finne på... Gjett hva jeg gjorde...??? La meg på sofan og sov til kl. va over 11.... Vegard var veldig fornøyd, for da fikk han være på data, helt i freden og roen. Sara liker godt å sove lenge, eller lese om morgene så hun trenger ikke akkurat å underholdes.
Vegard passa på mens jeg sov å legge i ovnen så det ikke skulle bli kaldt i huset, og det var det ikke...Var helt svett når jeg våkna.  Varmt!!!

Sykkeltur
Tok meg et bad og drakk litt te, funderte på hva jeg skulle finne på. Fant ut jeg skulle ta fatt sykkelen og sykle med de to sorte (Eilert & Zulu). Turen gikk til tanabru, drakk en kopp kaffe  på FK og syklet hjem igjen. 11, 6 km, akkurat passe lang tur for utrent menneske og hunder! Redd for å slite potene for mye på grus/asfalt, så greit å øke gradvis på lengda så jeg ikke får halte hunder.

Middag
Vel hjemme var det middagslaging på programmet.  Blomkål supppe til forrett, og torskekanapeer med spekeskinke til hovedrett... Kanapeer var vel å ta litt hardt i da... men høres jo veldig fint ut da:)  Veldig annerledes middag kan man vel si, men smakte veldig godt. Laga ikke den der tapenaden.. så ikke ut som det va noe ungan ville like...;)

Miljøtrening
Hadde ansvar for miljøtreninga i dag, første trening utendørs i Tanabru, etter at vi hele vinteren har vært innendørs i ridehallen.  Spent om det ville komme noen i det hele tatt siden det er påskeferie. Men det var faktisk 2 andre der, pluss meg og Sara som trente hund, så da var vi faktisk 4:)
Fikk med meg Håkon og ungene på miljøtrening i dag! Vi planla soft-is etter miljøtreninga, det gjør at man kan få med seg hele familien...:D Men guttene var bare sammen med oss en liten stund før de gikk til kiosken...

Vi hadde ikke noe stress, men trente litt kontakt og innkalling  med de hundene som var på trening. Jeg og Sara hadde ute Rosa og Bella. Alle hunden var flinke og løp rett til mor under innkallinga, til tross for at det var 2 helt nye hunder på trening. En grønnlandshund på 4. mnd og en blandingstispe på 3 år var de to hyggelige nye  hundene, håper de kommer igjen:) Siden vi var i påskemodus så hadde vi hundene løse sammen på slutten av treninga, de fikk leke litt og bare være sammen. Hyggelig og litt annerledes enn det vi bruker! Trente litt sitt og bli med Rosa. Veldig flink hund!

Lydighet
Trente så Zulu og Eilert, da var det fokus på klasse 2 LP- øvelser.
Zulu korrekt utgangsstilling, syns den allerede er blitt bedre etter noen få treningsøkter:) Stå u/marsj, eller i allefall selve stoppet. Kjørte hele øvelsen, brukte dobbeltkommando (både stååå og  håndtegn)  og da er den fin. Må ta bort dobbeltkommandoen!
Eilert fri ved fot jobbes det med!! Ikke for langt ut og ikke for langt fram!! Også,  stå u/marsj, det  er en vanskelig øvelse gitt... Er mange momenter i samme øvelsen, samme "problemet" som hos Zulu. Kjørte en gjennomgang av dekk under marsj, den husket han! Flink hund! På slutten fikk han en enkeltdekk med naturlige forstyrrelser og synlig fører. Lå helt i ro, men speidet fælt på skuterfolket som styra med hengere og greier på andre sida av plassen.

Begge hundene veldig glade og fornøyde under økta.

Is og kaffe på MIX sammen med Liv (en kollega), Håkon og ungene! Hyggelig!

Etterpå dro vi for å fylle diesel, gjett hva jeg gjorde da...?? - Tok ut Rosa og trente stopp- momentet, det tror jeg kan ta litt tid før vi kan sette det sammen som en hel øvelse...;) Men selv om vi var på helt ny plass så er hun på jobb og bryr seg ikke om biler, eller unger som løper. Hun er bare fokusert på å jobbe! Bra!!

Så kjørte vi til Rema, Håkon og ungene handlet mens jeg tok økt nr. 2 med  Zulu og Eilert.
Zulu la ut apportbukk til henne, løper rett ut og kommer rett inn, hjelper henne inn i utgangsstilling og levere fint i hånd. Kaster den  så ut, og hun løser oppgaven flott. Helgarderer å hjelper henne inn på plass. Vil ikke at hun løper for langt bak meg før hun kommer inn på plass.
Trente så avstandskommandering med godbitskål bak. Veldig flink, og kunne gå hele 6 meter fra og hun var fortsatt villig til både og sitte opp og dekke ned. Har ganske stor dragning mot skåla, men det gjør vel ikke så mye..;)
Hadde så en økt med stopp, denne bedre enn den første økta. Veldig glad og lykkelig hund:)
Eilert startet også med å få apportere en utlagt apportbukk, vanvittig klar for å hente den. Stor fart ut og like stor fart inn. Ikke like bra innkomst, men bedre andre gangen.
Stopp moment og det å stå i ro uten å flytte på bena når jeg beveger meg var en del av økta, det må visst terpes og repeteres...
Hadde han løs, og på slutten kom det en shiba med sin eier gående, han så den ikke før den nesten hadde passert oss. Da ramlet impulskontrollen et lite øyeblikk ut, og jeg måtte virkelig sette i til han for å stoppe han. Han kom fint, ledig og lett hoppenede på plass igjen som ingenting hadde hendt...

Vel hjemme tok jeg med meg hele flokken på sykkeltur ned til veien og opp igjen! Da har alle også fått mosjon i dag. Lotta  er heldigvis bedre nå enn da jeg kom hjem. Hun spiser opp all maten sin og følger med oss på sykkelturene mye bedre. Hun har større fart og jeg trenger ikke stoppe å vente på henne! Veldig bra! :)
Rosa - sitt og bli!


Belønning til flinke hunder som kan sitte og bli:)

Fin kontakt

Flinke jenter!

Bella, Mira og Rosa

Mira

Hundene på trening i dag hadde så fine beige/lyse farger, matchet så godt at de fikk være løse sammen ...Ingen kommentarer:

Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)