onsdag 23. desember 2015

Lillejulaften

Hva har vi gjort i desember?

Tida har gått veldig fort. Og nå sitter jeg her lillejulaften og nyter morraskaffen. Det er ikke så stress med jul, jula kommer uansett. - Og det viktigste er vel ikke å stresse, men å sette ned tempoet og nyte mørketida. Eller blåtimetida.. For det er jo ikke så mørkt, om man kommer seg ut på dagtid. Hundene har fått frokost og er luftet. Hestene har fått frokosten sin ute, og jeg har møkket ferdig i stallen.

Jeg er så heldig at jeg har en dagslyslampe på kontoret, den har jeg hatt på hver dag. Og tror faktisk den hjelper. Syns ikke desember har vært såååå tung.

Dalsa

Valpene er blitt 10 måneder og det jeg har sett til de er at de har vokst godt og er  vel passe lydige... Dalsa er for tiden litt "langørat" og mener hun kanskje ikke trenger å høre etter, i allefall ikke hele tida.. Så nå prøver vi å legge til rette så hun ikke trenger å få anledninger til å være så veldig ulydig. Feks om jeg vet at vi skal gå etter en vei jeg kan møte på folk, så har jeg henne fast. For akkurat i disse dager er det nesten nytteløst å rope på henne om hun finner noe som er mer interessant enn meg. Prøver også å bare rope når jeg vet at hun vil komme.. - Jeg sier ikke det er lett, men tankene er der om ikke annet. Trøsten er at det bruker å gå over. De er vel blitt tenåringer, og da skal man ikke høre etter, hele tida!

På andre områder så er hun blitt riktig flink. Hun apporterer og leverer det meste innendørs (der vi har trent i desember), hun har vært litt skeptisk til metallapporten. Men den apporterer og leverer hun også nå. Så får håpe det fortsetter!

Dekk er hun ikke spesielt god på. Hun er ikke akkurat super kjapp ned i dekk, men jeg tenker vi skal jobbe mer med det når vi kommer inn i ridehallen. Der er underlaget mykt og ikke for kaldt.

Ellers så jobber vi med lineføring. Det går ganske bra. Fikk mange fine innspill på hvordan vi kan jobbe videre på kurset med Liv McDowell i november.

Det er forresten lus på hunder i Tana, og det har vært hunder med lus sammen med mine. I går klipte jeg både Rosa og Bella, men klarte ikke å finne lus på de. Men siden det har vært hund med lus i huset, så har jeg bestilt lusekur til hele gjengen her. Håper det kommer i dag!


Lillejulaften

Resten av dagen i dag skal vi bruke til å rydde litt, kjøre ut julegaver. Bake risboller og hente juletre. Så dagen går nok! Tror kanskje jeg mangler en julegave eller to også..

Men nå  rundstykkene ferdig.
Det er det dagslys, så skal ta med meg hundene ut på tur i det fine vinterværet. - 9, vindstille og ganske mye sne!

Tar med bilde av hestene, som jeg tok forgårs. Fint måneskinn og mørkt ved middagsfôring i 14-tida.

Rita

Mac


Ønsker dere en riktig god jul, i tilfelle jeg ikke får til/tid til å lage ferdig julekort:)

Ingen kommentarer:

Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)