tirsdag 28. april 2015

Jakttrening med din retriever? :)


Her er en fin brosjyre som forteller litt om jakttrening med retriever. Det er Retrieverklubben som har gitt den ut:)
Kennel Waternuts har 

lørdag 25. april 2015

Vi øver på kloklipp


En klipt klo = en godbit


Flinke valper, skjønner hvordan man skal få en godbit. Sitte  eller bare ligge  i ro, så mor får klipt så blir det en godbit! 

torsdag 23. april 2015

Oppdatering fra Pan

Liten oppdatering av Pan sin hverdag: Han er en fantastisk gutt og vi har blitt utrulig glad i han. Skjønner ikke hva vi gjorde før vi fikk han. Han er en selvsikker , rolig type og veldig kosegutt inne.  Kjapp , kvikk og lærevillig ute i det fri. Han har allerede  lært seg å komme når vi blåser i fløyte og har lært seg å sitte på kommando. Vi starter valpekurs allerede i neste uke med teoribit og påfølgende 8 uker med kurs hver torsdag. Det gleder vi oss til.  Bildet er av pan som klatret inn i oppvaskmaskinen og sovnet fordi den var deilig og varm. 
Herrefred hvor jeg fikk en god latter. Utrulig hvor man kan sovne. Nanne

Det er utrolig morsomt å få slike oppdateringer på mobilen:) 
Fikk meg en god latter, man kan jammen sove på de mest utrolige plasser! 


søndag 19. april 2015

Oppdatering fra Simba




Simba reiste med fly helt til Lofoten. Han fikk navnet når han kom hjem til Lofoten og guttene i familien traff han. Han måtte hete Simba, for han var så majestetisk, så det måtte bli Simba.

Av bildene og dømme så ser det ut til at han har det flott, masse vakker natur og mye vær:)  Simba er med far på jobb om dagene og har fått en Berner Sennen kompis:) 

Oppdatering fra Sisu

Sisu melder om at han trives i sitt nye hjem på Hesseng. Han er ikke alltid like fornøyd med å ligge alene i bilburet under kjøring, men det går stadig bedre!  Ellers så er han fornøyd og er med far på jobb om dagene. Soldater som marsjerer kan være skremmende, men når man har sett at de ikke er så farlige så var nå det også greit.






Veldig koselig med e-post og bilder. 

fredag 17. april 2015

Allerede fredag... og valpene 9 uker gamle

Rånni og Dalsa sjekker ut hønene

Siden forrige innlegg så har dagene gått som en svisj! Tilbakemeldingene fra de som har reist ut har vært bra. Det høres ut som ting går greit! - Godt å høre. Dere må ikke være redd for å sende e-post, sms eller ringe om det er noe dere lurer på!

På tirsdag var de med inn på klasserommet når jeg hadde undervisning,valpene syns undervisningen var ganske trøttende....

Fra tirsdagskveld så kom hUnni og Harri på besøk igjen, de skal være til lørdag siden Britt-Mari  er på studietur med elevene

På onsdag var jeg og Marianne og trente LP i Boftsa. Her er Gine i aksjon

På trening! hUnni og Skar
Uka har gått fort!
Valpene har vært med på jobb hver dag hele uka, unntatt torsdag. Da var de med Håkon på Byggmakker siden jeg var på opplæring i SFS2213 i Vadsø. De er veldig flinke og sove i bilen, de blir luftet godt par ganger i løpet av dagen + lunsj. Når vi er ferdig med lufting, miljøtrening eller spising så sover de!
Hjemme så er det ikke like greit å få de ut før de rekker å tisse. Siden jeg har 3 valper hjemme, så tisser de jo nesten hele tiden! Men de er veldig flinke å tisse med en gang de kommer ut, om jeg ikke har vært for sen!

Jeg har ikke økt noe særlig på mengden mat, men de får en del godis når jeg har de med ut, så det blir nok mer enn før. Har alltid tørrfôrkuler med meg når vi er ute å tusler rundt.
Syns de er flinke på innkalling, spesielt Rånni! Dalsa derimot er ganske selvstendig og skal bare sjekke ut en til hestepære før hun kommer...


Jeg har trent LP på mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og ikke i dag! Snakk om skippertak!
På torsdag var vi i Tanabru og trente. Det morsomste var på slutten da hUnni og Skar søkte etter en tennisball og kong i en dunge med dekk! Imponert over søksiveren til hUnni.
Se bare her:



onsdag 15. april 2015

mandag 13. april 2015

På arbeid

Sjekker hva sauene spiser

Matpause må man ha:) 

Sjekker ut verkstedet på skolen 
Mange kule folk og hilse på som tilogmed kan gi leker ut:)  (vernebriller)


Søskenkjærlighet 

Begge vil jo selvfølgelig ha samme rusket

På låven

Mamma hUnni med Dalsa, Harri og Rånni


Miljøtrening i traktorgarasjen

Trygt å ha mamma hUnni med av og til

søndag 12. april 2015

Ut i verden

Da er det søndagskveld, siden fredagskveld er det 4 valper som har reist ut av redet. Det har vært en hektisk, litt trist , - men fin helg. 

Det har vært veldig fint å få treffe valpekjøperne og blitt litt bedre kjent. Det er jo litt rart når disse små babyene skal reise fra oss etter 8 hektiske og fine uker. Man er jo så spent på hvordan det går, og man håper jo at det skal være minst mulig smertefritt for de små.  Rapportene så langt er at det har gått bra på reisen med alle sammen!


Fredag reiste Alddagas Helt og Holdent Herlig, kjent som BLÅ her hos oss. Han reiser ikke så langt, han skal bo hos Britt-Mari og mamma hUnni her i Tana.  Om vi roper på Harri, så kommer han nok:)


Slik ser Harri  ut når han sover 
På lørdag reiste Alddagas Helt og Holdent Stilfull, kjent som GRÅ. Han skal hete Sisu og flyttet ikke lengre enn til Sør-Varanger.

Sisu med sin nye familie

Alddagas Helt og Holdent Freidig (ORANGE) skal også til Sør-Varanger. Han skal hete Rånni don Mario til daglig og skal etterhvert flytte til Tone og Rago.
Tone og Rånni


Alddagas Helt og Holdent Lykke (BRUN) reiste søndagsmorgen til Tromsø, han ble hentet av sin nye familie og rapportene underveis var at bilturen til Tromsø hadde gått veldig bra! Han har allerede tatt ferge, det var visst heller ikke noe sak.

Pan lekte hele formiddagen og var ganske trøtt før de startet avgårde mot Troms. Her sover han i armene til Nanne


 Tilsist i dag, så kjørte vi til Kirkenes flyplass. Der møtte vi Raymond fra Lofoten som kom for å hente Alddagas Helt og Holdent Flirfull (FERSKEN). Det var kanskje det raskeste avleveringen jeg noengang har gjort, da Raymond skulle reise med samme fly som han kom med. Ble ikke noe bedre av at det var kraftig motvind mot Tromsø, så de ville starte så fort som mulig på returen. Men Raymond fikk med seg Fersken og rapport fra turen var at han var litt urolig i de første 5  minuttene om bord i flyet så var det greit.


Like før de går ombord i flyet.

 Så er det da Alddagas Helt og Holdent Henne (ROSA) som blir igjen her hjemme hos oss. Hva hun skal hete til daglig vet vi ennå ikke.  Men det kommer nok snart et navn!

Skal bli spennende å følge valpene framover! Håper dere tar kontakt om det er noe dere lurer på, uansett!!
hUnni-lufting på Høybuktmoen. Her må de Helt og Holdent ta en melketår:) Her er både Fersken, Blå, Orange og Rosa med.















fredag 10. april 2015

8 uker i dag

I dag er valpene 8 uker og de fikk være med meg på jobb.
Det var en veldig spennende dag for valpene! De fikk besøke stallen, gjett om det var kult. STOR plass å løpe på og masse flis og torv og frese igjennom.









Så var vi innom kontoret en tur. Mange hyggelige mennesker og hilse på!



Var nok like mye stas for valpene som for de som var på jobb og fikk møte "lykkepillene" på tur!

Etter en god time med utforsking på tunet, så fikk valpene sove litt i bilen til jeg var ferdig på jobb. 

Før vi dro hjem fikk de en til tur ut, da besøkte vi Helge i drivhuset. 




Her var det mye bra jord som man måtte utforske.Var også innom fôrsentralen i storfefjøset og tittet inn i fjøset. Men vi gikk ikke inn denne gangen. 

Forberedelser før valpene skal reise ut i verden. Den første har reist allerede i kveld, men han skal ikke så langt. Han kommer nok på besøk allerede i morgen!

Resten reiser på lørdag og søndag og en skal være her litt til! :) 




Moro å være valp på en landbruksskole! :) 

Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)