søndag 29. januar 2012

Hvor er vi..? Gåte på en måte:)

På flyturen til Oslo, så var det klarvær og fint hele veien sørover, helt til vi kom forbi Trondheim.
Vakre Finnmark!



Bilde 1: Hvor er dette? - og hva ser vi her:)

Bilde 2: Hvor er dette? - og hva ser vi her:) 

Bilde 3: Hvor er dette?

Bilde 4 - samme som bilde 3: Hvor er dette?



Bilde 5: Hvor er dette?




Bilde 6: Hvor er dette?

Alle disse bildene er i Finnmark:) 




Ut på tur!

Go morn:) Over en uke til æ skal slippe ut hestene her hjemme igjen. Da også en uke til jeg skal ut  på tur med hundene. Håper det ikke er så kaldt mens jeg er borte, det er så mye ekstra arbeid når det er kaldt for de som skal stelle hester og hunder. Snilleste Håkon! <3
Jeg reiser i dag til Oslo, gleder meg til å treffe søster og familien hennes!  Tantehjerte gjør et ekstra hopp, skal bli koselig å treffe tanteungene igjen.

På mandag reiser jeg sammen med en lærling til Polen! Rapport kommer:)


fredag 27. januar 2012

Mimre mimre -filmsnutter

Alma, Torres, Lotta, Zulu og Eilert Her er jeg ute og snørekjører med Eilert og Lotta... god fart, men gjett hva som skjer... Lotta oppdager ryper og vil dit, gjett at jeg kræsjer i de buskene....

torsdag 26. januar 2012

skitur

 Vegard og Håkon på skiskyting, æ på  ski  med hundan i lysløypa. Ca 11 km, god fart. - 15 og frisk bris!
Britt-Mari og Nuffe var også med:) Største ulempen med lysløypa er at man ser jo ikke stjerner eller nordlys like godt som om man går utfor kunstig belysning... Filmsnutt fra en tidligere tur!:)

lørdag 21. januar 2012

Søk innendørs

I år , som i fjor var det avtalt trening i bygninger på Tana Videregående skole samme dagen som det avholdes årsmøte.

Det er utrolig moro å se hundene i arbeid innendørs, for lukta oppfører seg ikke alltid som man tror når man er innendørs.  Utrolig nyttig erfaring. Er også moro å se på Zulu og de andre hundene hvor raskt de avkrefter at det ikke er noen i et rom om det ikke er det. Jeg føler jeg må kjøre flere slike treninger, slik at jeg  kan stole på henne i disse tilfellene. Hun har jo rett hver gang så langt, men føler likevel litt på "om det er noen der likevel"... 

ZULU

Jeg skulle søke av 2 bygninger, ukjent oppgave. Spennende! 

FIGURANT 1: Jeg sender Zulu ut i søk utfor den ene bygninga, hun tar seg en runde rundt, men viser tydelige  tegn på at hun vil inn. Hun snapper bittet og løper ned på baksiden. Jeg kaller henne inn til meg og tar bittet ut. Jeg ser jo at hun snapper det så sender henne ikke ut på påvisning, hun viser alle tegn på at det bare er snapping. Åpner den store porten til traktorgarasjen og sender henne inn, hun løper ganske hektisk rundt og hører på henne at det er noe her. Men finner ikke noe. ( vi er nest siste ekvipasje av 5) så skjønner jo det er mye lukter i området. Hun står på golvet og snapper bittet og tramper veldig på golvet. Jeg blir jo litt i tvil da, men hun gjør det to ganger.. Jaha, hva nå tenker jeg... Jeg ser jo at på golvet så er det spikret et ganske stor kraftig "trelem", men det faller meg ikke inn at det kan være noen under den. Går ikke an å åpne lemmen. Jaja, jeg får ta med meg hunden og gå i kjelleren. Jeg er ennå litt usikker på om det er noen i selve garasjen, men vi finner jo ingen. Nede i kjelleren er det nesten umulig å gå inn, ikke ser jeg spor inn heller, men det er mørkt så ser ikke så godt. Vet jo at det har vært hunder som har sprunget rundt, men at det ikke har vært noen nede i kjelleren før oss. Så jeg er jo litt i tvil, Zulu vil inn men det er nesten ikke framkommelig, det ligger 5-6  kanoer stablet i åpningen, (de er 2 stablet i høyden) pluss kasser og annet skrot. Så etter litt funderinger så må vi jo inn, men hadde liksom ikke så lyst.. Jeg løfter henne opp i den ene kanoen, og da kommer hun seg selv videre inn.. Imponert over hvor lite berørt hun er over underlag, det gynger og bråker jo litt når vi skal over. Hun kommer seg inn før meg og jeg hører jo på henne da at det er noe her, men det jammen ikke så lett å lokalisere. Jeg bruker sikkert litt lenger tid enn Zulu å komme inn, men kommer nå over kanoene tilslutt. 
Kjelleren er som de fleste kjellere som ikke brukes, rommet er delt inn med murvegger med døråpninger i flere rom. Hun jobber ivrig med å lokalisere og finner tilslutt en person, Lena som sitter i en  gang i en trapp, rett under lemmen som hun meldte på i hovedetasjen. Utrolig bra erfaring! Hun er da såpass ivrig at hun vil ikke sånn utenvidere forlate figuranten, så kaller henne til meg, heldigvis så har hun plukket opp meldinga når hun kommer til meg. 
Her sitter Lena og venter på oss..:) 


FIGURANT 2: Vi går videre og neste hus er naturbruksloftet, det er en bratt trapp opp. Det er ikke problem for henne, Zulu løper opp og går selv til høyre i gangen når vi kommer opp. Jeg lar henne søke helt fritt. Hun tar seg en runde helt inn, men kommer tilbake og vil inn på rommet der vi har garn, redingsvester, primuser, telt, lavvoer, spader, skilt og mye mye mer. Merker på henne at det er noe her inne, men hun har trøbbel med å lokalisere det. Er flere ganger i vinduet på sørsida i rommet, nesten så hun klatrer opp i vinduskarmen.  Jobber kjempe ivrig, men finner ikke noe. Finner ut at vi søker de siste rommene på høyre sida for så å komme tilbake til det rommet igjen. Hun vil gjerne inn i det rommet igjen, men det er vanskelig å finne. Tilslutt, etter at hun nesten har trødd på figurant Karianne to ganger så klarer hun å "finne" henne. Hurra, her er hun også litt vel hektisk så må kalle henne inn fra figuranten for å få henne til å melde. 
Jammen ikke like lett å finne noen i slike rom med mye lukter. Karianne sitter inntulla under redningsvester under masse garn som er hengt opp. 

Forsetter søket på naturbruksloftet men vi finner ikke flere her. 

FIGURANT 3: Vi fortsetter inn på forsøksringen sine lokaler, sjekker alle rom i hovedetasjen uten at vi finner noen, så er det ned i kjelleren, her er det nok en bratt trapp, mørkt, ganger, ikke ferdig murt, masse støv og murrester. Hun vil innover i gangen og når vi kommer helt inn merker jeg på henne at det er noe her, hun jobber hardt igjen med å lokalisere lukta. Men finner fort figurant Kari-Beathe som sitter gjemt under pappesker. Her mener Zulu jobben hennes er å trekke bort pappeskene før hun melder...Her også vil hun ikke helt uten videre forlate figurant, så må kalle henne inn. Men når hun kommer har hun melding!

Zulu får belønning hos Kari-Beathe


Utrolig moro! Siden jeg visste vi hadde funnet alle så avsluttet vi her. 

Det er bra at hun ikke melder bare på fert, selv om det er mye fert overalt. Men melder likevel på henne under luka, så det er jo litt interessant. Må vel være noe med kilden til ferten og hvor sterk den er som avgjør om hun melder eller ikke??


EILERT

Hadde med meg Eilert, så han fikk to funn. På det første var han heit, veldig heit. Så han løper jo, fort og mye... Klarer og lokalisere, men han bør nok få erfaringer på at det er lurt å sette ned farta. Men det er i grunnen ikke noe nytt med gutten...hehe (trøsten er jo at når han har jobbet litt, så blir det roligere..;)) Tilslutt så klarer han å finne figuranten som ikke var godt gjømt, han husker at han skal melde og melder fint.Brukte løsbitt.
Den andre figuranten måtte han finne i traktorgarasjen, her er det samme,, mye løping og stor fart. Må tilslutt roe ned med å sitte litt og trekke pusten...
Da går det litt bedre, da finner han en person om sitter inne i et skap;) Melder fint på henne også!


Er imponert over alle hundene som var på trening, det må jeg bare si. Ikke mye berørt av miljø når det skal jobbes! Vi var 9 personer på trening, så delte gruppa i 2. Veldig lurt:) På slutten så var det også noen som jobbet to og to med apport og litt slikt. 
Fikk gjort mye på 3,5 timene vi trente. 

Etter trening var det årsmøte og medlemsmøte!

Håkon kunne ikke være med for han hadde lovt å være speaker på brytestevne i Tanabru, både på fredagskvelden og hele lørdagen. 



torsdag 19. januar 2012

Joa, fått gjort litt i dag også...:)

Hadde masse jobb i går ettermiddag/kveld og fikk ikke gjort noe med noen firbeinte.

I dag har jeg vært på jobb til sent, spiste middag der.
 Vel hjemme tok jeg en klipp på klør og potehår på 4 av 5 hunder. Og napping av hår i lagotto ørene. Litt for lenge siden sist!

 Så dro jeg til tanabru, Vegard og Håkon var på skiskyting. Siden det var stafett der, så ble jeg å se på. Fikk sett da Vegard gikk ut,  og begge skytingene hans. Han brukte vel 1 ekstra skudd på begge skytingene og hadde fullt hus på seriene:) Moro!
Hadde tenkt å ta en hurtig økt med LP utfor skiskytterstadion, men var så mye folk å prate med at jeg kom ikke så langt. Må visst dra på smørekurs neste tirsdag på G-sport.

Men fikk en liten økt med LP utfor Rema 1000 mens Håkon og ungene handlet. Zulu fikk 2 innkallinger, god fart, men kunne tenkt meg henne raskere inn i utgangsstilling. Så må nok trene på det... Tok også 2 stå under marsj, første gangen så ble hun stående, men snudde seg etter meg når jeg gikk bak. Andre gangen gikk det bra.Hele øvelser.
Måtte så fylle diesel, så da tok jeg ut Eilert mens Håkon fylte diesel.... En gang innkalling, ganske stor avstand. Full fart inn, men ikke så rask å komme i utgangsstilling. Kjørte 2 repetisjoner med bare å komme inn i utgangsstilling, så får vi se om vi klarer å koble det sammen.

Vel hjemme var det kveldsmat; varme rundstykker og kokte egg. Laga ikke middag i dag siden det var så hektisk med trening og jobb.. Jeg spiste jo fisk på jobb da, så ikke så synd i meg... Håkon gikk i stallen, siden jeg gjorde litt husarbeid.
Fant en 1/4 dels falukorv i kjøleskapet som begynte å bli sur, så skjærte den opp og trente litt på kjøkkenet....:)
Eilert holde fast apport med synlig belønning.  (10 cm unna nesa) -  Ikke vanskelig syns han!
Zulu holde fast apport med synlig belønning (10 cm unna nesa)- Vanskelig syns ho!

Trente ned-dekk med Eilert, han må stadig ha repetisjon på hvor fort han skal utføre selve ned-dekket.
En vinterdag i Bonakas, mars 2011

Tåke i nord-finland,  en tidlig morgen i . aug. 2011



Oransje


logo

Hvilken farge gjenspeiler din personlighet?

illustr.

Oransje.

Denne fargen av luksus og glede appellerer til den flamboyante og morsomme personen som liker en yrende runde. Oransje mennesker kan være tilbøyelige til å dramatisere litt, og folk legger lett merke til dem, men de er generelt godmodige og populære. De kan være litt ustadige og holdningsløse, men samlet prøver de hardt å være hyggelig. Oransje er fargen for ungdom, styrke, fryktløshet, nysgjerrighet og rastløshet.

tirsdag 17. januar 2012

Trening i går og trening i dag

Vi har som nevnt tidligere startet opp en egen LP-gruppe med treninger på mandagen.
Flott tiltak, målet er at vi skal ha det gøy, at vi skal få framgang og hjelp i hverandre:)

Mandag: 
Eilert fikk starte med fellesøvelsene. Tror ikke det var noen uregelmessigheter hverken på dekk eller sitt. Han har fortsatt litt sene ned-dekk. Ikke direkte sene, men jeg vil ha de ennå litt raskere.
Så var det fokus på fri ved fot. Jeg fikk gode tilbakemeldinger, og har litt jobb å gjøre for at den skal bli slik jeg vil. Problemet er at Eilert går 10-15 cm for langt fram, og det ganske konsekvent. Og jeg har i laaaaaang tid latt han gjøre det. Vi får se hva det blir til:)


Sara var med, hun trente med Bella. De har ikke trent siden høst, så de måtte friske litt opp. Men tror det blir bra. Sara og Bella fikk være på den andre gruppa enn den jeg var på, så fikk ikke sett alt hva de gjorde.

Fikk bare trent en hund i dag. Kanskje ikke effektiv nok..?

Tirsdag: 
Startet med Zulu. Jeg trente mine egne ting, mens Camilla ledet miljøtreninga.Startet med fri ved fot. Fin posisjon. Trente litt lengre strekning.
Eilert fikk fri ved fot, med bånd på som skal hindre han i å komme for langt fram. Han blir regelrett stoppet med båndet. Trente så stå under marsj, fornøyd med øvelsen. Kjørte hele øvelsen.

Han måtte på slutten av økta "holde fast".

Rosa fikk også komme ut i dag:) Heldige hunden.. hehe. Startet med fri ved fot. Flinke hunden!! Er jo litt hoppete, men er kanskje ikke så rart. Kjempe glad for å komme ut. Kjørte en innkalling fra sitt, hun kommer full fart inn, ble fristet til å kjøre hele øvelsen men surret litt med å komme inn i utg. stilling. Fikk en godbit for den, men ikke noe hurra. Må nok huske å dele opp øvelsene ja!

Terminslutt denne uka, så mer enn nok å gjøre på jobben!

Lurfi kom i kveld, skal være her par uker mens mamma bortreist. 




Tonje


søndag 15. januar 2012

Søndagstur på ski

Snart kommer sola! Årets første skitur, men sesongens første tok jeg og hundene før jul:) 

Fikk med meg hele familien! Kos!! Her er det Sara vi ser på bildet.

Utsikt mot Seida. Vakkert lys i dag, men ganske kaldt. -16 blå.

Fint å kunne gå på ski fra huset sitt og inn i skogen! Her bruker vi tradisjonelt å ri hele vinteren, men ikke i år. Det er en bekk som vi må krysse og den har ikke vært frosset før nå. Er så ekkelt å krysse den med litt is, litt hull i isen og ekle iskanter. Men nå kan vi også ri her:) 

Meg selv, godt påkledd må man være når tempoet  ikke er så stort....

 Guttan på tur opp bakkene.
Sara var "førstemann opp"

Hundene fornøyd med bare å løpe og ikke måtte trekke meg:) 

Ikke sikker på om de er på tur opp eller ned... hehe

snøbading og snøspising hører med!

Som jeg liker lørdager og søndager!!!! :) Kakao måtte vi selvfølgelig ha når vi kom inn:) Herlig!!


lørdag i bilder







fredag 13. januar 2012

Sener og ledd i praksis

Ikke alle syns dagens undervisning var like delikat
Hestebein

sener og litt bein





Fin økt, der elevene får innblikk i sener, bein, ledd, litt muskler og annet som er relevant i samme sjanger. Greit å kunne se ting på "ekte" og ikke bare i bøker.


onsdag 11. januar 2012

Tur med innlagt bli-trening

I dag inviterte jeg kjæresten og ungene på middag på den  nye thai-resturanten i Tana, den som er åpnet på det "nye" hotellet.
Ganske god mat, men har i ettertid tenkt at det skulle være ytrefilet i retten som jeg bestilte, men tror jammen jeg fikk spare- ribs skjært opp i biter.... Er ikke sikker, men tror det... Kan jo hende jeg er litt svimmel...?

Har vært litt sløv i ettermiddag, hadde tenkt å ri men kom meg ikke ut. Ridebanen er ikke brøyta så det er ganske tungt å ri på den, så droppa det. En av jentene som bruker å ri her på onsdagene var syk, så da avlyste vi ridning i dag.

Jeg tok meg en kveldstur med hundene der jeg måtte repetere "sitt og bli" mange ganger, og jeg økte lengden for hvor lenge de måtte sitte, samt at de ble ropt fram en etter en. Og jeg varierte også om jeg gikk og hentet de. Bra trening, både for meg og hundene...For når noen av de ikke lyktes så måtte jeg jo gå tilbake og sette de på plass....;)


Snart kommer sola




tirsdag 10. januar 2012

2 dager på rad med LP...

Zulu nyter kvelden i sofan under pleddet...:) 
Kryss i taket! 

På mandagene har vi startet med LP-trening i ridehallen kl. 20.00, første gangen var i går. Denne treningen er rettet mot de som har mål om å starte LP.
Startet med fellesøvelser som fellesdekk og fellessitt.
Så jobba vi  i par med selvvalgte øvelser.
Fikk bare jobba med Zulu, for klokka gikk så ALT for fort.
Fellesøvelsene var solide!:) Flink Zulu.
Fri ved fot  med kommandering, nyttig trening. Hunden passe konsentrert!

Rakk tilogmed å ri en økt dressur på banen med Poseidon før LP- trening! Og lage pannekaker til middag, liker at trening starter først kl. 20:)

I dag sto jeg opp kl. 05.05, slapp ut hestene 5. min etterpå, de var trøtte i trynet. Tror de syns det var en liten time for tidlig! Jeg våkna av meg selv og gidda ikke sove mere, for da hadde jeg sikkert bare forsovet meg...

Dro tidlig hjem fra jobb, fikk ikke gjort noe der likevel. Var ukonsentrert og lite effektiv! Så rei Mac på tur og henta Vegard fra bussen. Han fikk ri barbak hjem, kjempe fornøyd med det! :) Hundene fikk en tur på nesten 6 km, tror de likte det!:)
Middag, også var det tid for miljøtrening. Jeg skulle lede treninga, men på tur til trening så fikk jeg Håkon til å lede den. Hurra! Delte litt på den første økta før pause. Var hele 14 ekvipasjer på trening!!!!!  Utrolig moro at det kommer så mange. Ganske mange nye i dag, der var alt fra jämthunder, puddler, volpino italiano, flat (5 stk) japansk spisshund, schæfer, portugisisk vannhund, terv og border collie.

Jeg hadde først ute Zulu, hun fikk en lang og vanskelig dekkøvelse når jeg gikk rundt og hjalp de andre. Hun klarte seg veldig bra, hadde bare en opphopp når Camilla kom joggende og hoppende i mot henne....;) Så da var det greit.. i allefall denne gangen.
Trente fri ved fot, flink og ganske fokusert hund.

Eilert fikk være demohund når jeg etter pausen skulle lede de yngste på treninga. Så i dag har han fått innføring i slalom mellom bena og sitte bamse!
Skjønte ikke helt vitsen i starten, men når han knekte koden så syns han det var kjempe gøy! Mens jeg leda de yngste så kjørte Håkon "sirkel-trening" med de andre. Tror vi må sende han på neste instruktørkurs!!  Mon tro om det planlegges kurs?;)

Eilert gikk en veldig bra fri ved fot i dag, fornøyd! Med mange forstyrrelser! Brukte ball som belønning i samme prinsipp som godbitskål. Funka bra!
Trente så litt innkalling, bare for at han skulle få løpe litt!;)  Full fart!!:)

Poseidon fra ridning i helga








søndag 8. januar 2012

Vinner av Retrievermesterskapet 2011 i agility - Alddagas Betula Verrucosa - alias Rikita

Vinner av Retrievermesterskapet 2011 i agility er kåret 


Alddagas Betula Verrucosa - alias Rikita Foto:Nina Moen Olsen



 



Gratulerer så mye til Nina og Rikita! Kjempe moro! Veldig stolte av prestasjonene deres!:) 




Nina skriver blogg om trening, konkurranser og turer, les den her:) 

lørdag 7. januar 2012

Mimrebilder fra 2006/2007

Tonje misliker å tape i TP og det gjør hun rett som det er...:(

TP var mye spilt en tid

Vinteren 2007 - ikke bare solskinn..

Lotta har funnet en elgskank, den vil hun ikke dele med noen!!

Kan det være meg som har kjørt oss fast i overvann.... påska 2007

Ikke sur av den grunn....:) 

Meg og Zulu, her er Zulu knapt ett år.

Pen fisk!! Håper jeg kommer meg på fjellet og kan få like stor fisk i år:) 

 <3 

<3 

<3 

Zulu allerede som ung, en dyktig apportør

<3

Noen sommerbilder!!
en liten brun lakseflue

Sara og Vegard på besøk hos Beate i Alta, der fant vi en fjording de kunne sitte på.  aug. 2006
En lakseflue - aug 2006

Nuffe og Mara - aug 2006

Barna må være med på hundeutstillinger - kjekt med brus og selskap i hverandre. Steinkjer 2006

KOS!! Cempi og "bestemor" 2006









Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)