torsdag 29. september 2011

Torsdag del 2

Ridd på Poseidon på banen, det gikk bra! Sara fikk også prøve å sitte på han, i både skritt og trav. Ble ridning i 45 min. Må sette den gamle mannen pent i gang. Men trenger et hodelag str. full, eller en nesereim. Den han har, har ingen nesereim. Ridd han med Mac sin sal, og den ligger slett ikke dårlig på han. Bra!!

Skjært hovene til Alf.  Han syns det var trivelig å gomle litt høy og få litt ekstra stell. 

Sara rei på tur med Mac etterpå, jeg tenkte jeg skulle ri barbak med på Alf. -Men det hadde ikke Alf tenkt, for han kom ikke når jeg ropte.. Kanksje han begynner å bli tunghørt...?Så da gikk jeg sammen med de på tur, hundene fikk tur nr. 2! De var faktisk litt roligere enn de bruker... hehe, kanskje ikke så rart med 2 times løping tidligere på dagen etter sykkel'n. 

Nå har vi spist nydelig lammestek, og måtte unne meg et glass vin. Kan man ha det bedre?
Hører på Melissa Horn og nyter en av de siste kveldene i september. Heldigvis par dager til med høstferie!

Tospann i Krakow

Tuba

Tuba har fått nytt hjem og reiser på lørdag:)


Torsdag i høstferien!

Nydelig dag for sykkeltur
Sykkeltur i Norge
Stallstell på morgenen, så litt avslapping. Ville sykle i dag, men fikk ikke med ungene som har ferie, så sykla alene, Kjørte opp til Polmak, og sykla hele veien opp til vannet, så en tur til Oivos også en runde etter vuovdebalggien. Traff på elgjegere i Oivos, de hadde skutt elg. Hadde også veldig snille elghunder, hadde med meg 6 løse hunder og der var en skutt elg og 3 elghunder. Ingen bråk , bare nysgjerrige på hverandre. Tenkte etterpå at det kunne jo blitt skikkelig bråk med så mange hunder og elgen, men neida.

2 timers sykkeltur i ganske bra tempo gjør nok godt for både mor og hundene!


På gamle stier!




onsdag 28. september 2011

Onsdag i høstferien

Startet ut kl. 8 for å fôre hester for så å  gå sporene som ble lagt i går. Spennende å se hvordan hundene løser spor som er 21-22 t gammelt, attpåtil har det regnet masse i natt. Zulu måtte virkelig jobbe, hun fant 4 av 5 gjenstander som hun plukket! I vinkelen måtte hun gå to runder før hun fant sporet igjen. Må vel si meg fornøyd med sporingen!

Gikk så en tur på Maskevarri med alle hundene løse, helt til jeg så en flokk med sauer. Prøver og holde oss over tregrensa så vi skal være lett å se!! (for elgjegerne) Snudde og gikk hjemover igjen. Venta på Britt-Mari og Nuffe som skulle det andre sporet. Var vanskelig syns Nuffe. Hans spor lå i enda mere åpent terreng enn som Zulu gikk og antagelig ennå mindre lyng og undervegetasjon.

Når vi omsider var hjemme spiste jeg og Britt-Mari  rugbrød og drakk te. Koselig!

Så var det stalltid! Håkon rister oppgitt på hodet av meg og sier: vi skulle jo redusere antall hester, som det ser ut nå så er det en mere hest her enn i sommer...." Men, han har et poeng.. men det er bare i en overgangsperiode. Forhåpentligvis ikke så lenge. Men puslespillet med alle personene i har ikke passet ennå, og da blir det sånn!
Jeg skal ha en hest som heter Poseidon på prøve fram til 1. nov. Så får vi se etter det hva det blir til.

I dag har jeg  ridd på Poseidon. Og det var en hyggelig opplevelse! Snill på stallen, snill på banen og snill på tur! Så om det fortsetter slik så kan det bli riktig så hyggeli. Han er tilogmed snill med hundene! Poseidon skal settes pent i gang etter at han har stått i laaang tid. Mac er det Sara som skal ri i dag.

Håkon har forresten også gått spor med Eilert i dag, og det gikk bedre enn i går! HURRA!!:)

Har henta litt høy og dagene i høstferien går ALT for fort! Men det er herlige dager!:)

Har en oppgave som skal skrives, men den er utsatt hver dag nå i 3 dager.... Puh, men kanskje i morra...!

Fant et bilde av Lurfi og antagelig Choko!



Tirsdag i høstferien

Slappet av inne i morgen timene, regnvær. Tok hestene inn til tørk, de hadde vært ute hele natta. Fin temperatur, så de var ikke kalde, bare våte. 
La 4 spor oppå Maskevarri, ett til Camilla/Lexi, ett til Håkon/Eilert, ett til Britt-Mari/Nuffe og siste til meg å Zulu. 
Så red jeg Mac på banen og skritta han på tur. Han løsner gradvis opp på høyre side, men er ennå ett stykke unna å være løsgjort. Trente på tempovekslinger, galoppfatninger og overganger. Fin økt og positiv hest!

Så var det middagstid, hadde steik i ovnen. Men juksa med butikk kjøpte fløtegratinerte poteter, men godt ble det! Elg kjøtt passer jo bra i disse tider! Etter det så skulle vi egentlig rett ut å gå sporene før det ble mørkt, men så ringte Camilla og sa hun var på tur med Poseidon og Gizmo gjennom skogen. Gikk i stallen og rydda, og da hørte jeg et smell. Gikk en stund til, så ringte Camilla igjen. Vi måtte komme med bilen, for hun hadde ramla av fordi det var skutt rett i nærheten av der hun var. Så vi hoppa i bilen og kjørte nedover. Heldigvis rakk i hestene veien før vi kom ned! Og med Camilla gikk det bra med! 
Bra det gikk bra!!
Hadde seriøse planer om miljøtrening i dag, men rakk ikke!!

Håkon og Eilert gikk spor, det gikk tidvis bra! Så var det bare fullfart hjem, skifte klær og på styremøte i hundeklubben. Rakk ikke de andre sporene,men får gå det i morgen tidlig.. Spennende å se hvordan det går!

Har stelt hester, kaniner og hunder for kvelden og nå er det natta!

Poseidon og Gizmo foto: Camilla Jakola

tirsdag 27. september 2011

Spennende flat valper!

Er du på utkikk er det ledige valper på kennel Magic Light's i Sverige. Her vil det garantert bli solide og flotte arbeidshunder!


Stella som er mor til valpene er kullsøster til Eilert. Pappan til kullet er SEU(u)CH Inkwells Truly Yours, til daglig Bamse. En flott hannhund som jeg liker veldig godt. 



søndag 25. september 2011

Oppsummering av helga

Fredagen var jeg i sovemodus, slapp og i dårlig form.  Ble ingen trening av dyr! Sov masse timer på dagen og klarte jammen meg å sovne til Nytt på nytt...

Lørdagen var jeg kanskje litt bedre, men hadde ikke så mye valg. Sara feira bursdag, vi leide oss inn på landbruksskolen. Veldig kjekt, blir fort trangt hos oss med 17 barn og mange voksne.... Så måtte bake sukkerbrød, som Håkon pynta. Dagen gikk i grunn til forberedelser av bursdagen.

Søndagen startet vi til Indre Kiberg. Bilder kan dere se her.   Etter at jeg var å red en tur på fjellet med Mac. Var ute i 1 t og 25 min. Fin tur, men passer på å holde meg i åpent terreng, elgjakta har starta!! Hadde med meg alle hundene, så de fikk løpt. Tuba liker Zulu veldig godt og må jammen løpe for å holde følge med henne.

Oldemor fylte 85 år før helga og var på hytta i Indre Kiberg.  Deilig med frisk sjøluft og livet i fjæra! Neste uke er det høstferie!

Lemmenjakt...



med hunder i fjæra















Lemmenjakt...

Fornøyd jeger, ikke like fornøyd matmor...


Fra v. Eilert, Rosa, Bella, Tuba og Zulu




Noen må ALLTID bade...






Zulu og Tuba


Tjohei

Tuba syns kanskje det var litt mye bølger..





Badepytten 









Etiketter

Adventskalender (2) Alaska Husky (4) Alaskan Malamute (2) Alf (6) Apport (1) Bella (15) BEST IN SHOW (3) Bilde (13) Bilder (91) Blogg (11) Blomster (1) Bordercollie (1) Bursdag (7) Dallas (2) Dalsa (6) Den spanske rideskole (1) Dogs4all (1) Dressurtimer (1) Dugnad (1) Eilert (20) elg (1) Ferie (4) Filmsnutt (11) Finnmarksløpet (14) Fjøs (1) FlatCoated Retriever (86) Flinke valpekjøpere (12) GPS (4) Grønnlandshund (2) Gåte på en måte (1) HD-røntgen (1) HeltogHoldent (1) Hest (26) Hester (18) hjemmeside (2) Hovedkurs (2) Hovstell (4) Hund i media (1) Hundeutstilling (10) hUnni (9) hUnnixDallas (46) Husarbeid (5) Hva_kan_Ågot (4) Hvile (1) Høner (1) høst (1) Jobb (25) Jonatan (1) Jula (12) Juleshopping (2) Kadaversøk (3) Kalla (2) Kart og kompass (2) Kine (1) Kirkenes (2) klipp (1) Konrad (5) Kurs (15) kylling (1) lagotto (3) Lagotto Romagnolo (40) Laksefluene (1) Landbruk (3) Lapsk vallhund (3) Latmannsdag (5) lavine (6) Leiteaksjon (1) litt agility (1) Longering (2) LP (5) LP-trening (35) Lurfi (2) Løpetid (1) Mac (21) Miljøtrening (12) mørketid (1) Neseprøve (1) NKK (1) Norgetrengerbonden (1) Norsk varmblod (2) NRH (45) NV (1) Omplassering (4) Oppussing (2) Orlando (3) Pelsstell (5) Piteå (4) Polen (14) Politikk (1) Poseidon (17) Påske (8) Quiz (1) Retrieverjakt (18) Rita (5) Rosa (10) Rundering (1) Rånni (1) Same (2) sauer (3) Sjakk (1) skiskyting (1) skitur (4) sommerifinnmark (1) Sorg (7) Spor (20) Sprang (1) stevne (1) sushi (2) søk (1) Søksprøver (1) Tana (1) Tanaelva (1) Tanahundeklubb (2) Tanavgs (4) tiltoppsitana (1) Tim (3) Topptur (1) Treningsplanlegging (2) truger (1) Tuba (4) Tur (39) Tåkeprat (24) Utfordring (1) Valper (37) Valpetest (1) Veterinær (4) Vidda (2) Video (1) Vinter (18) vom og hundemat (1) ZorroBella (2) Zulu (23) Øyenlysning (1) Ågot (12)